Bessonova Anna, ik dans voor je

De overwinning van Anna en haar partner Alexander Leshchenko gaf kleine acrobaat David Antonian de gelegenheid om het beroemde circus "Du Soleil" te bezoeken Anna Bessonova, de absolute wereldkampioen in ritmische gymnastiek, vulde haar overwinningscollectie bij met een andere - ze ontving "goud" in het project "I'm Dancing for You 3" op kanaal 1 + 1.
Vertel ons over je gevoelens van overwinning.
Sasha en ik waren heel blij dat we de droom van het kind konden waarmaken. David is een zeer getalenteerde en hardwerkende jongen. Hij verdient beter! Wil je niet serieus dansen? Ik heb echt genoten van dansen! Het komt dicht bij mij in de geest. Ik heb nog niet besloten of ik zal blijven dansen. Maar één ding kan ik zeker zeggen: de dansen hebben me geholpen om me te openen en mijn lichaam anders te voelen.

Welke dans vind je het leukst?
Het meest emotioneel is de dans met de brug in de finale. Het bleek dat de brug defect was geraakt op de parketvloer. En om de een of andere reden konden we het niet repareren. We hadden nog een paar seconden voor de start ... We waren een beetje bang. Terwijl we op de kapotte brug dansten, veranderde de angst in emoties, die het hele land zagen. Na de dans huilden we zelfs een beetje ...

Houd je contact met nieuwe vrienden op de parketvloer?
Natuurlijk. We werden zo dichtbij dat we bijna één familie werden! (Lacht.)
En veel geofferd omwille van deze overwinning?
Om te winnen, moet je veel werken en opofferen! Maar deze slachtoffers zijn gerechtvaardigd, hebben gewonnen, we hebben de droom van het kind gerealiseerd. Dit is zo belangrijk! Opgeleid, opgevoerd en gedanst met de gedachte aan David.

Wat ben je van plan na het project te doen?
Ik zal een beetje rusten en nadenken over mijn plannen voor de toekomst. Natuurlijk ontvang ik na de overwinning in het project creatieve voorstellen, maar ik heb nog geen haast om er nog over te praten.

Anna, geef toe, zijn je dromen uitgekomen?
Al van kinds af aan droomde ik ervan om meer medailles te winnen dan mummies en vaders samen. Moeder is de wereldkampioen in groepsoefeningen in ritmische gymnastiek, en vader is een voetballer, hij speelde in de Dynamo (Kiev) en in het USSR-team. Mijn dromen zijn uitgekomen. Ik werd wereldkampioen en heb in veel landen de liefde van het publiek gekregen. Maar ik heb altijd iets om naar te streven, er is altijd wel iets om over te dromen! Ik ben van nature een dromer.

Voor het wereldkampioenschap zei je dat je van plan bent om met pensioen te gaan. Waarom?
De vraag of ik verder moet trainen, leidt me telkens tot reflecties en elke keer vind ik het moeilijk om te antwoorden. Weet je, ik heb een zwaar jaar achter de rug. Zware wedstrijden. Ik heb een pauze nodig, ik heb rust nodig. Ik moet mijn plannen voor de toekomst heroverwegen. Begrijpen wat ik wil, in harmonie zijn met mezelf en met mensen die dicht bij me staan. Weinig mensen weten dat ik genoeg blessures heb gehad. Een van hen vond plaats vóór de Europese kampioenschappen. Van overbelasting kreeg ik een zenuw tussen de tenen van mijn rechtervoet. De pijn nam niet af, ik moest de operatie doen. En nu doet het zich voelen.

Zie je jezelf buiten de sport of train je?
Ik help jonge gymnasten trainen. Maar ik heb nog niet besloten, ik zal een coach zijn of niet. Zeker, op de een of andere manier wil ik mijn leven verbinden met deze richting, ik heb tenslotte al mijn bewuste leven aan mijn gymnastiek gegeven.

Wat betekenen jouw beloningen voor jou?
Elke beloning voor mij is anders op zijn eigen manier. Maar de beste beloning is de sympathie van het publiek, en dan zijn er medailles, die ik als een kleine aanmoediging beschouw om heel veel energie, tijd en energie aan het werk te hebben besteed.

Ik heb gehoord dat je een nieuwe hobby hebt. Is het op de een of andere manier verbonden met sport?
Nee, dit is geen sport. En zelfs geen hobby. Integendeel, het is een noodzaak. Ik werd verliefd op het lezen van literatuur over psychologie. Vooral sportpsychologie, waardoor de atleet kan leren zichzelf te beheersen. Als er onderweg problemen zijn, als er niemand in de buurt is, moet je het kunnen weerstaan. Geloof me: in sport gaan mensen door een goede school van het leven, en als je zwak bent, hoef je niet naar sport - je zult verpletterd worden! Dus boeken en mensen met een sterke geest hebben me geholpen. Natuurlijk zijn dit mijn ouders en coachen Albina en Irina Deriuginy, zonder wie ik Anna Bessonova niet zou worden!

Wat heeft de sport je geleerd?
Sport heeft me veel geleerd: overleven, doorstaan, het doel bereiken en goed naar het leven kijken! Ik geloof dat het belangrijkste in het leven is om te leren en om maximale kracht te geven aan school. Nu ben ik bijvoorbeeld aan het dansen. Later wil ik talen leren. Ik wil veel leren, en hoe kan ik dat in de nabije toekomst doen?
Wat is het ideaal van een man voor jou?
Voor mij is het ideaal van een man mijn broer en vader. Ze zijn voor mij een voorbeeld voor imitatie in alles. De broer leert kinderen het grote tennis, is tegelijkertijd bezig met zaken doen.
De broeder geeft je advies over de jongens?
Hij probeert het. Ooit was hij in dit opzicht zelfs enigszins opdringerig. Nu begrijpt hij dat ik een volwassene ben, een onafhankelijk persoon. En wat hij ook zegt, de uiteindelijke beslissing zal nog steeds van mij zijn!

In jouw plannen is er waarschijnlijk een huwelijk?
Huwelijk in de nabije toekomst daar. Maar een volwaardige familie, natuurlijk, ik wil. Ik geloof dat je eerst moet beslissen in het leven. Begrijp wat te wijden. Zie hoeveel je stevig op je voeten staat. En denk dan aan het gezin.
Heb je wel eens in je leven geknuffeld, waar je gewoon je hoofd verloor?
Nee, dat deden ze niet. Maar ik heb er echt veel zin in! Zie je, ik hou niet van banale verkering: bloemen, snoep, een restaurant. Ik ben hier niet in geïnteresseerd! Voor mij, integendeel, vind ik het niet eens leuk! Natuurlijk, uitdrukken succesvolle en rijke mannen met complimenten, uiten hun vreugde. Ik heb geleerd om absoluut rustig te reageren!

Anna Bessonova had een echte liefde?
Nee, dat is het niet. Maar ik herhaal, ik ben er klaar voor, en ik kijk er naar uit! Ik ben al rijp voor een serieuze relatie!
Na de Olympische Spelen zou Anna Bessonova haar carrière in gymnastiek afmaken. De pauze was ongeveer twee maanden (meer was het niet genoeg). Gedurende deze tijd was Anna erg verveeld met training, dus besloot ze terug te gaan naar de sport. Ze fuseerde snel in de vorige actieve modus: "Ik besefte dat het compleet anders was, dat er iets in me veranderde. Ik ben waarschijnlijk opgegroeid. ' Daarna veranderde Bessonova het programma, het beeld, de kostuums volledig. In haar sportnummers intensiveerden, naast de aangescherpte techniek, accenten van artisticiteit.